Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
61 Postów
@ @
(majoliwit)
Początkujący
a i jeszcze jedno,warto zgłosić się do związków, oni mogą Ci pomóc, nawet jak nie jesteś ich członkiem to też pomagają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
no nie mam innego wyjscia za dużo mam do stracenia :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
@ @
(majoliwit)
Początkujący
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
ale w moje firmie nie ma ZZ :/ to jest malutka firma dosłownie 5 osób w niej pracuje :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
robert zadrozny
(czester)
Wiking
witaj nie muszą być ale są zz w mieście do których warto należeć chociażby ze względu na ubezpieczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
możesz rozwinąć swoją myśl??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
NAV przyznał się sam do błędu

Chorobowe już wpłyneło na konto me

ale temat nadal aktualny ponieważ będę potrzebował adwokata w przyszłości do załatwienia odszkodowania.

Pozdr!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
robert zadrozny
(czester)
Wiking
Witaj
Przepraszam że długo nie odpowiadałem na Twoje pytanie.
Już wyjaśniam w Norwegii są związki zawodowe zakładowe i główne,tzw miejskie w zakładzie gdzie pracuje są zakładowe które podlegają tym głównym ale jeżeli nie pracujesz w zakładzie państwowym i firma w której pracujesz nie ma przedstawiciela związkowego możesz zapisać się do tych głównych czyli jak to nazywamy miejskie.W Norwegii należąc do związków jesteś ubezpieczony przez nie.Takie problemy pomagają rozwiązać.
Mają swoich prawników.W przemyśle stoczniowym w którym pracuje często miałem do czynienia z nieuczciwymi polskimi i norweskimi pracodawcami i pomagali te sprawy rozwiązać .Nie namawiam Cię do wstępowania ale sądzę że warto zapoznać się z ich działalnością wtedy sam ocenisz.Grtulacje że Twoja sprawa jest załatwiona
Pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok